Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Fontos szempontok hőálló irattároló szekrények kiválasztása előtt

Fontos szempontok hőálló irattároló szekrények kiválasztása előtt

A modern irodai környezetben egyre fontosabbá válik a hatékony dokumentumkezelés, hiszen a megfelelő irattárolás elengedhetetlen nemcsak bizonyos törvényi szabályozások miatt, hanem a hatékony munkavégzés szempontjából is. Az egyik leggyakrabban használt bútordarabok ebben a folyamatban a hőálló irattároló szekrények, melyek biztosítják az iratok hosszú távú, biztonságos tárolását.

Ezek a speciális szekrények, képesek ellenállni a tűznek és a magas hőmérsékletnek, így óvják meg a sérülékeny adatokat. Általában több rétegű acélból, fémből készülnek, amelyek közé tűzálló anyag van elhelyezve, így akadályozva a hő átjutását a falakon. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb szekrényt tudjuk kiválasztani vállalkozásunk számára, néhány fontos szempontot figyelembe kell vennünk vásárlás előtt.

Hatékony tűzvédelem


Ajánlataink közül kiemelkedik a nagy méretben gyártott META 4 hőálló irattároló szekrény, mely négy polccal, majd kétméteres magassággal és több mint 60 cm-es mélységgel készült, strapabíró eszköz. A dupla falú szekrény külső és belső fala között 50 mm vastag hőszigetelő filc található, mely megakadályozza a tűz gyors terjedését. Az ajtók melletti térközök kitöltésére speciális anyag, Intumex LSK tűzvédelmi laminát került, mely tűz hatására a többszörösére növekszik. A biztonságot tovább növeli, hogy 3 pontos biztonsági zárat is tartalmaz a szekrény.

Üzleti adatok, iratok védelme érdekében a vállalkozások számára nélkülözhetetlen az ilyen hőálló irattároló szekrények beszerzése, melyek használatával megelőzhetik a nagyobb károkat, és az adatok biztonságos tárolására is alkalmasak.

Hőálló irattároló szekrények választása előtt

Mielőtt beszereznénk a hőálló irattároló szekrényeket, mindenképpen gondoljuk át a legfontosabb paramétereket és vállalkozásunk igényeit. A legfontosabb tényezők között találjuk a méretet, melyhez alapvetően tudnunk kell, hol helyezzük el pontosan a bútordarabot. Vegyük figyelembe az ajtónyitásnál az ajtószárnyak méretét is. Továbbá elegendő helyet kell biztosítani valamennyi dokumentum tárolására, így pontosan határozzuk meg, hány darab és milyen méretű tárolót kell vásárolnunk. Kínálatunkban kisebb és nagyobb kapacitású hőálló irattároló szekrények közül választhatnak vásárlóink.

A méreten túl a minőségre is törekedjünk. Válasszunk anyagvastagságban, tűzállóság és kivitelezés szempontjából is nívós modelleket. Győződjünk meg arról, hogy a szekrény megfelelő minősítéssel, jó tűzállósági besorolással rendelkezik-e. A szekrények egyébként a tűz mellett a víztől és füsttől is megóvhatják értéktárgyainkat, dokumentumainkat. A speciális zárakkal ellátott modellek pedig a betörések ellen is jó szolgálatot tesznek.

Tartósság és ellenálló képesség

A hőálló irattároló szekrények többsége hosszú élettartamú és könnyen karbantartható. Az elektrosztatikus porszórt felület a fém szekrénytestet nemcsak díszíti, hanem egyenletessé teszi, illetve hatékonyabb ellenállást biztosít az UV-sugárzás, hőmérséklet-változások miatti károsodások ellen. A korrózióvédelem szintén ennek a bevonatnak köszönhető, hatására a rozsdásodás a fém felületen szinte kizárható. Összességében elmondhatjuk, hogy a hőálló irattároló szekrények elengedhetetlen kiegészítői nemcsak az irodáknak, hanem a műhelyeknek és más vállalkozásoknak is, hiszen használatukkal biztonságosan megőrizhetőek a dokumentumok és értéktárgyak.
Kínálatunkban a hőálló irattároló szekrények mellett szinte valamennyi olyan eszköz beszerezhető, mely a vállalkozás napi működéséhez szükséges lehet.
Előző cikk Vajon milyen előnyökkel járhat a mobil kordon használata?
Következő cikk Segítség a megfelelő tárgyalószékek, padok kiválasztásához