Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Amit a tárgyalószékek kapcsán tudni érdemes

Amit a tárgyalószékek kapcsán tudni érdemes

Egy tárgyalás során nem csak az elhangzottak befolyásolják azt, hogy sikeres lesz-e a megbeszélés vagy sem. Sokat nyomhat a latban maga a környezet is, többek között a tárgyalószékek minősége.

Amennyiben mi vagyunk azok, akik fogadják a tárgyalópartnert, akkor törekedjünk a lehető legideálisabb helyszín kiválasztására és annak kialakítására. A zajmentes helyiség biztosítása mellett fontos, hogy kellemes legyen a hőmérséklet, ne legyen se túl meleg, se túl hideg, és legyen friss a levegő.

Ugyancsak nagy szerepe van annak, hogy milyen tárgyalószékre tudjuk leültetni a vendégünket. Ez nem csak abban az esetben hangsúlyos kérdés, ha hosszú órákig tart a tárgyalás, hiszen a kényelem mellett fontos, hogy jó benyomást tegyünk.

Ne az irodabútorokon spóroljunk!
A tapasztalt cégvezetők jól tudják, hogy néha egy-egy apró banánhéjon is elúszhat egy ígéretes tárgyalás. Meglehetősen szerencsétlen volna, ha pusztán azért nem jönne létre egy kecsegtető üzlet, mert az irodabútorok rossz benyomást keltenek a tárgyalópartnerben.

Törekedjünk arra, hogy olyan minőségű irodabútorokat vásároljunk, amik igényesek és időtállóak is egyben. Egy irodát, tárgyalót ilyen szempontok alapján berendezni költségesebb lehet, mint levadászni az akciós bútorokat a netről, ám mégis megéri hosszú távon.

Így nem kell félévente kicserélni az összes bútort, hanem hosszú éveken át használhatjuk őket. Lényegében ezzel pénzt spórolhatunk meg. Nem mellesleg egy jó összhatású iroda láttán mi magunk és az alkalmazottak is szívesebben fogunk nap mint nap bejárni dolgozni. Inspirálóbb környezetben pedig minden bizonnyal a munkavégzés és maguk a tárgyalások is gördülékenyebben mennek.

Tényleg múlik bármi is a tárgyalószékek minőségén?
Képzeljük el azt a helyzetet, amikor egy olyan széken kell ülnünk, ami nem kellően stabil, esetleg túlságosan kemény vagy bármilyen más szempontból kényelmetlen. Ilyenkor főként arra figyelünk, hogy végre megtaláljuk azt a testhelyzetet, ahogyan a körülményekhez képest a lehető legkevésbé érezzük magunkat furcsán.

Ilyenkor aligha tudunk fókuszálni arra, amit mondanak nekünk. Márpedig ahol az ember nem érzi jól magát, onnan megpróbál mielőbb távozni. Ez könnyen azt jelentheti, hogy a tárgyalás sikertelenül fog véget érni.

Ma, amikor az üzleti életben sok szegmensben hatalmas a verseny, nem engedheti meg magának a legtöbb cég, hogy ilyen banális okok miatt ne jöjjenek létre partnerkapcsolatok, mint egy helytelenül megválasztott tárgyalószék.

Válasszunk a célnak megfelelő tárgyalószéket!
Online webáruházunk kínálatában számtalan különféle fajtájú tárgyalószék található. Hosszú tárgyalásokhoz mindenképpen olyan ülőalkalmatosságot célszerű választani, amelyik stabil tartást biztosít a hát számára, és kellemes ülőfelülettel rendelkezik.

Ha a tárgyalóban tréningeket is szoktak tartani, amelyeken a résztvevők jegyzetelni szeretnének, akkor erre is van optimális széktípus. A kihajtható műanyag asztalkával felvértezett székek kitűnő megoldást kínálnak ilyen esetekre.

Megeshet, hogy csak időnként van szükség a tárgyalószékek egy részére, például egy-egy nagyobb értekezlet során. A székek könnyű tárolhatósága érdekében bölcs döntés lehet rakásolható modelleket választani.


Amennyiben segítségre van szüksége a megfelelő tárgyalószékek kiválasztása kapcsán, írjon ügyfélszolgálatunknak bizalommal!
Előző cikk Segítség a megfelelő öltözőpadok kiválasztásához
Következő cikk Amit a festőszalag használata kapcsán tudni érdemes