Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Alumínium termékek

Ilyen a strapabíró alumínium raklap!

Az alumínium raklapokat nagyon sokan szeretik, mert könnyű anyagból készülnek, de bírják a nyomást és tartósak is. A nálunk kapható alumínium termékek mind prémiumminőségűek, így az alumínium raklapok is.

Amikor saját cégünknek vásárolunk raklapot, valószínűleg fontos szempont az élettartam. Ezen a ponton az alumínium raklap sokkal jobban teljesít, mint fa társai.

alumínium raklap

Miért jobb az alumínium raklap?

Az alumínium raklapot azoknak a cégeknek találták ki, akik hosszú távon kívánnak tárolni, azt pedig tartós elemeken.

Az alumínium raklapoknak számos előnye van az egyelőre elterjedtebb fa raklapokkal szemben. Az alumínium raklapok könnyűek, de terhelhetőek, ezzel szemben a fa raklapok nehezek, és hosszú használat vagy nem megfelelő használat után eltörhetnek, ezzel pedig balesetveszélyessé válhatnak.

Sokkal hosszabb élettartamúak, mint a fa társaik. Nem kezdenek elkopni, nem törnek, így sokkal tovább tudunk rajtuk nehezebb dolgokat is tárolni, anyagukból adódóan pedig korrózióállóak. 

Szintén az anyag adta lehetőség, hogy könnyen tisztíthatóak. Egy fa raklap esetében a tisztítást nehéz megoldani, a por pedig sokkal könnyebben a rajta tárolt árura kerül.

Az alumínium raklapok hőmérsékletállóak és mérettartóak, ez nagy előny például a műanyag raklappal szemben.

Az egyik legnagyobb előny ugyanakkor, hogy 100%-ban újrahasznosítható anyagból készülnek, ezzel pedig erőforrásainkhoz mérten kevésbé terheljük a környezetet. A fa raklapokból forgács készül.

Hol használhatunk alumínium raklapot?

Ezt a terméket beltéren és kültéren egyaránt használhatjuk, hiszen nem korrodálódik, így bírja az extrém időjárást is. Ahol kifejezetten hasznos, az a gyógyszergyártás területe, hiszen az anyagából semmi nem kerülhet a környezetébe, nem törik le egy kicsi forgács sem, de ugyanígy az élelmiszeriparban is előnyösebb ez a fajta. 

Hűtőházakban is kimondottan előnyösek a csúszásmentes alumínium raklapok. Bármilyen olyan területen használhatjuk őket, ahol fontos az újrahasználhatóság, hiszen bár léteznek fa többutas raklapok, tartósságban az alumínium jobb.

Alumínium raklap választék, méretek

Ma már az alumínium raklap választéka igen kiterjedt, az oldalunkon is nagyon sokféle mérettel és paraméterrel találkozhatsz.

Ha a méretbeli választékot nézzük, nálunk is megtalálhatóak a szabványméretek, illetve akár egyedi gyártást is tudunk vállalni. Általános méret az 1200 x 800-as, az 1200 x 1000-es és a 600 x 800-as méret, de megrendelői kérésre egyedi méretet is legyártunk.

alumínium raklap jumbo 1 alumínium raklap 2

Egy-egy terméknél különböző változókat tudsz beállítani, ilyen például a teherbírás. Az alumínium raklapjaink legnagyobb teherbírása 2000 kg. De ilyen változó lehet a kivitel: találsz csúszótalpas és saroklábas raklapokat is. 

A standard méretű, árlistában szereplő raklapokat ugyanúgy mi gyártjuk, mint az egyedi méreteket, így minőségbeli különbség nincs a kettő között. Ha egyedi raklapot szeretnél, azoknak lehet a lemezborítása sima vagy cseppmintás. Ezenkívül az egyedi raklapok csúszásgátló rakfelülettel bírnak és van körbefutó peremük, mint a standard raklapoknak.

Amennyiben standard vagy egyedi méretre, kivitelezésre lenne szükséged, keress minket bizalommal. Amennyiben az árlistán nem látod a szükséges méretet, készséggel legyártjuk.

Előző cikk Villanymotor felhasználása - Az ipar egyik csodája