Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Irodaszer

A bemutatótáblák előnyeiről dióhéjban

Bemutatótáblákat, más néven flipchartot, mágneses táblákat már mindenki látott, akár iskolában, akár egy meetingen. Ezeknek az eszközöknek ipari és irodai szereplőknél kifejezett haszna van, ebben a blogbejegyzésünkben ennek előnyeiről olvashatnak.


Mik azok a bemutatótáblák?

Ezek az eszközök kiváló prezentációs kiegészítők. Általában háromlábú, könnyen mozdítható, sokszor könnyű alumíniumból készült szerkezetek. Többségében mágnesesek, írhatóak, illetve található rajtuk egy papírfogó sín, ezáltal a prezentáció során változatosabb szemléltetőeszközt is használhatnak. Általában különböző méretekben kaphatók.


Bemutatótáblák előnyei

Offline eszközökről beszélve az előadás során nincs szükség se áramra, se internetre, így ezek kiesése nem okoz problémát. Emellett pedig különböző drótokkal sem kell bajlódni, nem gubancolódnak össze. Így egy meeting eleje sem azzal telik, hogy a különböző kábelek között keresik a résztvevők, hogy melyiket kell ahhoz bedugni, hogy meg tudják jeleníteni a prezentációt.

A mágneses tábla nagyon praktikus, mivel hordozható, így akár egyik tárgyalóból átvihetik egy másikba, akár egy nagyobb előadóba is. Ezenkívül könnyen olvasható és törölhető a felülete, sokkal könnyebb kezelni, mint egy régebbi fajta iskolai táblát.

Mágnesességükből fakadóan gyakorlatilag bármilyen szemléltető eszközt fel lehet tenni, legyen szó akár egy munkavédelmi előadásról vagy céges nyelvóráról.

A bemutatótáblák ezen fajtája összecsukható, hogy ha nincs rá szükség, ne foglalja a helyet, emellett pedig könnyű a szerkezete, így egyszerűen hordozhatják akár osztályok között is.

Interaktívabb előadásokat lehet tartani, hiszen egy brainstorming esetében egyből felírhatóak az ötletek, illetve az emberek jobban figyelnek így, mintha csak valaki jegyzetelne egy szövegszerkesztőbe.


Hol hasznosak a bemutatótáblák?

Gyakorlatilag bárhol hasznos lehet egy ilyen eszköz, ilyenek például a céges nyelvórák, amikor egy-egy kifejezést kell csak felírni. Ide sorolhatók még a kötelező oktatások, munkavédelmi tanfolyamon például nem szükséges egy hosszú prezentációt készíteni, de különböző piktogramokat érdemes mágnessel felcsíptetni.

Különböző ötletelős meetingeken nagyon hasznos lehet, könnyen össze állhatnak a tervek. Bármilyen olyan megbeszélésen kiválóan alkalmazható, ahol valamit rajzolni kell, esetleg egy áruházi polcképről szóló partneri tárgyalásnál.


Bemutatótáblák felhasználása prezentációnál

Egy jó prezentációval el lehet adni gyakorlatilag bármit. Ehhez tökéletes társ egy bemutatótábla, amit akár nálunk is megvásárolhatnak. Van néhány tipp, amivel rásegíthetnek egy-egy előadásra.

Ilyen például, hogy ne álljanak a tábla elé, amikor beszélnek. A táblára íráskor ne használjanak négynél több színt, mert az már zavaró, illetve kerüljék a világos árnyalatokat. Ha lehet, nyomtatott nagybetűvel írjanak, az a leginkább olvasható. 

A bemutatótábla igen hasznos, hiszen egy olyan mobil prezentációs eszköz, amit használhatnak akár a tárgyalóteremben, akár egy nagyobb étkezőben. Nincs szükség se áram, se vezetékekre, ami sok helyen megkönnyíti a munkát. Kínálatunk elég széles, így ha tervezik a beszerzést, nálunk biztos megtalálják a megfelelő darabot.
Előző cikk Miért hasznos egy ergonomikus irodai szék?
Következő cikk Néhány érdekesség a fénymásolópapírról