Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
A lebomló ingvállas táska praktikus és környezetkímélő

A lebomló ingvállas táska praktikus és környezetkímélő

A környezetvédelem kétségkívül napjaink egyik legfontosabb témája. Ezen belül is kiemelt jelentőséggel bír a műanyag használat mellőzése. Nem véletlenül, hiszen évente mintegy 300 millió tonna nem lebomló műanyag hulladék keletkezik világszerte. A változáshoz mindannyian hozzájárulhatunk. Például azzal, ha lebomló ingvállas táskát használunk a mindennapokban.

A lebomló ingvállas táska előnyei

Az ingvállas táskák, melyeket reklámszatyorként is ismerünk, körbevesznek minket. Ezeket használjuk a boltban, a háztartásunkban, és persze az iparban is előkerülnek. Legfőbb előnyük, hogy igazán költséghatékony csomagolást tesznek lehetővé, akár nagyobb mennyiségben is.

A hagyományos táskák azonban elképesztő mértékben károsítják a bolygót. Sziget méretű szennyeződéseket hoznak létre az óceánokban, miközben a lebomlásukhoz évszázadok szükségesek. Nem véletlen tehát, hogy világszerte a zöld alternatívák kerülnek előtérbe.

A lebomló ingvállas táskák biológiailag lebomló anyagból készülnek, vagyis használat után komposztálva humusszá, szén-dioxiddá, illetve vízzé alakulnak. Mindez természetesen jóval kisebb környezeti terhelést jelent.

Miből készülnek a lebomló ingvállas táskák?

Az ILMARKET.HU háztartási termékei között elérhető környezetbarát táskák alapanyaga a kukoricakeményítő, vagy röviden PLA. A növényi eredetű műanyagok robbanásszerűen törtek be a piacra, és napjainkban már evőeszközöket, poharakat vagy éppen golyóstollakat is gyártanak politejsavból.

Szemben a kőolajból készült műanyagokkal (PP, PE, PS, ABS, PET), a PLA lebomlása teljesen természetes módon, biológiailag megy végbe. Ehhez ráadásul nem kell több száz évet várnunk! A hagyományos műanyagok égésekor mérgező gázok szabadulnak fel. Ezzel szemben - ahogy már említettük - a PLA termékek organikus, a környezetre egyáltalán nem káros anyagokra bomlanak fel.

Lebomló ingvállas táska közepes méretben

A kínálatunkban található lebomló ingvállas táska a legújabb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel. Ennek értelmében a 2021-ben életbe lépett, az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló kormányrendelet sem érinti.

A közepes méretű, vagyis 28x50 cm-es táskát gazdaságos, 100 darabos kiszerelésben vásárolhatja meg tőlünk. Ez a termék strapabíró és mutatós, ugyanakkor számtalan felhasználási mód során alkalmazható.

Kifejezetten ajánljuk különböző élelmiszerboltoknak és kiskereskedőknek, ugyanakkor a háztartásban is remek hasznát vehetjük.

Egyéb háztartási termékekkel is várjuk

Webshopunkban minden szükséges terméket megtalál, amivel teljessé teheti a háztartását. Maradva a műanyag termékeknél, szemeteszsákokból is többféle verziót tartunk. Akár kisebb, 35-60 literes, akár nagyobb, több száz literes zsákra van szüksége, nálunk remek áron juthat hozzá.

A simítózáras tasakok élelmiszertárolásra is tökéletesen alkalmasak, hiszen hosszú ideig megőrzik a bennük tárolt ételek frissességét. Többféle méretben is hozzájuthat, ha minket választ, és ez a termékpalettán található húscsomagoló papírokra is igaz.

Ami a papírtermékeket illeti, webshopunkból olyan nélkülözhetetlen termékeket rendelhet, mint a kéztörlő, az egészségügyi vagy a csomagolópapír. A felsorolás természetesen közel sem teljes, érdemes tehát átnéznie a teljes felhozatalt.

Amennyiben pedig egyedi igényei és elvárásai lennének, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!
Előző cikk Darabszámláló mérleg: egy hasznos társ a mindennapokban
Következő cikk Iratrendezés régen és ma