Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Darabszámláló mérleg: egy hasznos társ a mindennapokban

Darabszámláló mérleg: egy hasznos társ a mindennapokban

A pontosság és a precizitás elengedhetetlen minden ipari szereplő és kereskedelmi egység számára. Ehhez az is hozzátartozik, hogy a legkisebb termékek, alkatrészek vagy kiegészítők számát is pontosan meg tudják határozni. Ebben nyújt hathatós segítséget egy darabszámláló mérleg. Hogy miként? Blogbejegyzésünkből kiderül!


Hogyan működik a darabszámláló mérleg?

Egy darabszámláló mérleg működése igazán egyszerű: a rá helyezett termékek össztömegéből az egységsúly alapján kiszámolja, hogy pontosan hány darabról van szó. Mindez azt jelenti, hogy nem kell papíron vagy éppen egy Excel-táblában számolgatni. A pontossághoz elengedhetetlen tehát egy megbízható darabszámláló mérleg. 

 

Milyen esetekben bizonyul hasznosnak egy darabszámláló mérleg?

Az apró termékek (például szegek vagy csavarok) számának pontos meghatározása kulcsfontosságú a gyártás, a raktározás, a logisztika vagy az átvétel során. Természetesen akkor is pontos darabszámra van szükség, ha a rendeléseket állítjuk össze.

A túl- és az alultöltés számos problémához vezethet. Gyártás során hibák fordulhatnak elő, logisztikánál és raktározásnál hiány keletkezhet. A vásárlók pedig jogosan reklamálnak, ha több vagy kevesebb árucikket kapnak az elvárt mennyiségnél.

Egy darabszámláló mérleg az alábbi területeken nélkülözhetetlen:

  • Elektronika
  • Gépcskocsi alkatrészek gyártása
  • Műanyagipar
  • Fémipar
  • Kereskedelem

Ezeket a szempontokat mérlegelje vásárlás előtt

A piacon számtalan különböző darabszámláló mérleg található. Ahhoz, hogy az Önnek ideális típust vásárolhassa meg, az alábbi szempontokat érdemes figyelembe vennie.

  • Kapacitás: Minden darabszámláló mérleg más és más maximális teherbírással rendelkezik. A kisebbek 5-6, a nagyobbak akár 30-50 kg termékkel is megbirkóznak.
  • Osztás: Az igazán kifinomult készülékek akár 1 grammos különbséget is érzékelnek. Minél kisebb termékről van szó, annál érzékenyebb darabszámláló mérleget érdemes beszerenie.
  • Hitelesítés: A piacon hitelesített darabszámlálók is találhatók. Ezekre általában a kereskedelemben van szükség, míg a hitelesítés nélküli darabok raktárakban, üzemekben, saját célú mérés során állják meg a helyüket.
  • Tára funkció: A bolti és ipari mérlegekből ismert tára funkció a darabszámlálóknál is elérhető. Az üres tárolóeszköz tömegét a mérleg ez esetben nem veszi figyelembe.

NWS H30K multifunkciós darabszámláló mérleg

A kínálatunkban elérhető NWS H30K multifunkcionális darabszámláló mérleg egy igazán kompakt, mutatós és megfizethető készülék. A hordozható modell maximális teherbírása 30 kg, méghozzá 1 grammos osztással.

A könnyű leolvashatóságról az LCD kijelző gondoskodik, a rozsdamentes acél kialakítás pedig igazán tartóssá teszi a készüléket. A beépített akkumulátor kimagaslóan hosszú, akár 100 órás működést is biztosít.

Ami a funkciókat illeti, az NWS H30K mérleg igazán sokoldalúnak számít. A darabszámlálás mellett súlyellenőrzésre is használhatja, és akár a százaléktömeg kalkulására is alkalmas. A félautomata tára és a digitális kalibrálás rendkívül egyszerű felhasználást tesz lehetővé.


Segítünk Önnek a választásban

Ha egy új darabszámláló mérleg vásárlásán gondolkodik, de bizonytalan, hogy melyik modell illene a legjobban az elképzeléseihez, kérjen szakértői segítséget. Tegye fel kérdéseit elérhetőségeink egyikén, munkatársaink pedig a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot.
Előző cikk A színes boríték sose megy ki a divatból
Következő cikk A lebomló ingvállas táska praktikus és környezetkímélő