Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Alumínium dobozok ipari felhasználása

Alumínium dobozok ipari felhasználása

Az alumínium dobozok számtalan előnnyel bírnak, így nem csoda, hogy ipari területen is igen elterjedtek. Kínálatunkban is nagy választékban találnak a céljuknak megfelelőt. A következőkben megpróbáljuk kicsit jobban bemutatni az általunk is forgalmazott dobozokat.

Alumínium dobozok jellemzői
Az alumínium dobozok az anyagukat tekintve tehát alumíniumból készülnek, így ennek az anyagnak minden előnyös tulajdonságával bírnak. Az alumínium egy igen könnyű anyag, így azontúl, hogy mit tárolnak benne, extra súllyal nem kell számolniuk. Ez az anyag nem korrodálódik, így egy ilyen doboz hosszú távú befektetés lehet. Szintén az anyag jellemzője, hogy könnyen csírátlanítható, ezáltal kényes helyeken is használható.

Azontúl, hogy a termék alumíniumból készül, vannak más jellemzői is. Ilyen például, hogy a fedél nyitása rozsdamentes zsanérokkal történik, kitámasztása hevederrel. A fedél tömítése az alsó részen körbefutó gumiprofillal valósul meg. Mozgatása ergonómiailag kedvező rugós fogantyúkkal lehetséges.

Az alumínium dobozok előnyei
Mint már az előbb is írtuk, a termék az alumínium, mint anyag minden kedvező tulajdonságával rendelkezik, ilyen például, hogy környezetbarát anyag, hiszen az alumínium 100%-ban újrahasznosítható.

Ezek a dobozok anyagukból fakadóan könnyűek, ezáltal ha megpakolják, nem kell magára a dobozra is komoly súlyt számolni. Kialakításának köszönhetően viszont masszívak, így nagyobb teherbírásnak is kitehetőek.

Egy ilyen doboz hosszú távú befektetésnek számít, hiszen korrózióálló, így nagyon tartós. Szintén az anyag előnye, hogy könnyű tisztítani a felületét, illetve könnyen csíramentesíthető. Ez különösen előnyös olyan területeken, ahol a higiéniára kiemelten figyelni kell. Ilyenek lehetnek a kórházak, élelmiszerüzemek, hűtőházak.

Ez az anyag költséghatékony. Ha az előbb felsorolt információkba belegondolnak, ez a pont teljesen magától értetődő, hiszen egy újrahasznosítható, nem rozsdásodó, könnyű anyagról van szó.

Alumínium dobozok felhasználása
Ezek az eszközök az élet számos területén használhatóak. Az iparban is számtalan területen is találkozhatnak velük, ilyen például a veszélyes áruk szállítása, tárolása. A mindennapi életben hasznosak lehetnek kempingezéshez, akár kültéri használatra, mint például hajózáshoz vagy vitorlázáshoz. Szintén ipari területen alkalmazhatók szakiparosoknak, szerszámok vagy mérőkészülékek tárolására. Használhatják még elemek és akkumulátorok csomagolásaként is, mivel elég erős védelmet nyújtanak különböző vegyi szivárgás ellen.

Milyen extra szolgáltatások kérhetőek egy dobozra?
Nálunk is többféle dobozzal találkozhatnak, illetve felár ellenében többféle extrát is igénybe vehetnek. Ilyen például, hogy készítünk egyedi méretben is dobozokat, hogyha arra lenne szükségük. A doboznak lehet kulcsos a zárkszerkezete.

Készülhet hozzá belső szigetelés, akár szilikonból is. Ezek a dobozok készülhetnek a zsanér helyett rozsdamentes zongorapántból. Nálunk élhetnek a fedél vagy fenéklemez merevítés lehetőségével. Nagyobb darabszám esetén fémbenyomat készülhet a tetőn vagy paláston.

Legyen szó bármilyen alumínium dobozról, keressenek minket bizalommal!
Előző cikk Archiválódobozok, archiválókonténerek ipari felhasználása
Következő cikk Minden, amit a biztonságos, láthatósági munkaruházatról tudni kell