Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Archiválódobozok, archiválókonténerek ipari felhasználása

Archiválódobozok, archiválókonténerek ipari felhasználása

Az archiválódobozok és archiválókonténerek nagyon hasznosak lehetnek ipari vállalatoknak, de akár még kisvállalkozásoknak is, még akkor is, hogy ha elsőre inkább csak szűken vett irodai használatra gondolnak.

Ebben a blogbejegyzésünkben kicsit jobban bemutatjuk ezeket az eszközöket, illetve a mindennapi hasznukat, amely minden vállalkozásnál megmutatkozik.

Archiválódobozok

Archiválódoboznak nevezik az egyedülálló dobozokat, mappákat. Ezekben legtöbbször lefűző található, melyekbe rendszerezve fűzhetőek le a dokumentumok. Általában kihúzólyuk segíti a doboz levételét a rövidebb és a hosszabbik oldalon is, ezáltal könnyen hozzáférhetőek a dokumentumok.

A dobozok alkalmasak az iratok szállítására, tárolására is, így akár az átmeneti tárolás után ezekben tovább lehet szállítani az iratokat akár levéltárnak, irattárnak, megőrzésre.

Az archiválódoboz lehet egy vékonyabb mappa, de ide tartoznak az egybefüggő dobozok is. Anyagát tekintve egy doboz készülhet vastag kartonból, de akár fémből, például alumíniumból is. A választott anyagot természetesen befolyásolja a felhasználás helye.

Archiválókonténerek

Ezekbe a termékekbe általában a saját gyártó által forgalmazott archiválódobozokat lehet beleállítani, így egy-egy esemény dokumentációja egy helyen tárolható. Ezekben a konténerekben tárolhatók iratrendezők is, így ha korábban azokban gyűjtötték a különböző iratokat, így is tovább tárolhatók. Ezek a konténerek úgy vannak általában kitalálva, hogy a megerősített oldalfalaknak köszönhetően egymásra halmozhatóak legyenek, illetve emiatt könnyen is szállíthatóak.

Fontos itt megjegyezni, hogy egymásra csak az azonos méretű és lehetőség szerint azonos típusú termékeket halmozzák, különben nem garantálható a biztonságos tárolás. Ezeket nagyon könnyű összeállítani, csupán a leírás szerint kell összehajtani. A piacon egyre több olyan terméket találni, melyek újrahasznosított kartonból készülnek.

A konténerek egy része úgy van kialakítva, hogy a konténer polcról való levétele nélkül is hozzáférhetők legyenek az irattartók.

Archiválódobozok és archiválókonténerek felhasználása

Az archiválódobozok és -konténerek mindenfajta vállalkozás számára hasznos eszközök. Vannak olyan kötelezően megőrizendő dokumentumok, melyeket 3, 5 vagy 10 évig is tárolni kell, ha esetleg vizsgálatot kapna a cég. Emellett vannak olyan iratok, amelyek már inkább cégspecifikusak, ilyenek a különböző számlák, proformák, visszaigazolások, melyeket szükséges megtartani.

Szintén a megőrizendő dokumentumok közé tartozhatnak a munkaügyi iratok, bérpapírok, melyek szintén minden vállalkozásnál előfordulnak.

Attól függően, hogy milyen tárolási lehetőségei vannak egy cégnek, választhat papírból vagy fémből készült változatot.

A nálunk kapható archiválóeszközökrőől

Kínálatunkban megtalálható az archiválódoboz és -konténer is. Ezeknél többféle gyártó termékei közül választhatnak. A termékek tulajdonságai miatt a legtöbb konténerhez dobozt is láthatnak. Láthatnak nálunk papírból és fémből készült terméket is.

Legyen szó egy kisebb vállalkozásról vagy akár egy multinacionális cégről, vannak olyan dokumentumok, melyeket kötelező megőrizni, ennek pedig a legjobb módja a nálunk is széles kínálattal megtalálható archiválódoboz vagy -konténer.
Előző cikk Munkaruházat: a pulóverek szerepe és felhasználhatósága
Következő cikk Alumínium dobozok ipari felhasználása