Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Munkaruházat

Minden, amit a biztonságos, láthatósági munkaruházatról tudni kell

A munkaruha egyik fő célja, hogy ne csak Önök lássanak, de látszódjanak is, ezzel csökkentve a baleseteket. Munkaruházatról bizonyos területeken a munkáltatónak kell gondoskodni, ezért érdemes olyan terméket választani, amely minden igényt kielégít. Ebben a blogcikkünkben a láthatósági munkaruházat funkciójáról, hasznáról és a nálunk kapható darabokról olvashatnak.

A munkaruházatról

A munkaruha nem védőeszköz csupán helyettesíti a munkavállaló ruházatát azokon a területeken, ahol a munkavégzés komoly szennyeződésekkel, kosszal jár.

A munkaruházat juttatása nem kötelező, ezt a munkáltató belső szabályzatban adhatja meg. Olyan helyeken, ahol a munkavégzés olyan mértékű kosszal, szennyeződéssel jár, ami károsítaná a munkavállaló ruházatát, biztosítani kell számára munkaruhát. Általában a dolgozóknak kényelmesebb ezekben dolgozni, hiszen nem a saját ruhájukat koszolják össze.

A munkaruházat beszerzésének több módja van. Megvásárolhatják a munkavállalók, ekkor kaphatnak úgynevezett ruhapénzt. Ekkor a munkavállaló a számlát pedig leadja a munkáltató felé. A másik variáció, amikor központi beszerzéssel a munkáltató gondoskodik a felszerelésről, ekkor nagy mennyiségű beszerzés történik.

A munkaruha nem egyenlő a védőruhával. Utóbbi funkciója, hogy viselőjét megvédje a környezet káros hatásaitól. Ez a hatás lehet fizikai, kémiai, biológiai vagy ezek kombinációja. A védőruhára vonatkozóan külön előírások és szabályok vonatkoznak.

A láthatósági munkaruházat előnyei

A láthatósági munkaruházat fő célja, hogy jól lássák benne a dolgozókat minden körülmények között. Vannak munkaterületek, ahol a jól láthatóság elengedhetetlen követelmény, hogy a baleseteket elkerüljük, ilyenek például az építkezések vagy mentési műveletek, szállítmányozás és rakodás területei. A termékek egyedi kialakításának köszönhetően akár 200 méter távolságban is láthatóak vagyunk.

Téli munkavégzésnél, amikor a látási viszonyok nappal sem jók, kinti munkavégzésnél hasznos darab. Ugyanígy az éjszakai vagy bármilyen sötét, kültéri területen végzett munkánál szintén jól jöhet. De ide sorolhatók biztonsági okokból azok a munkaterületek, ahol nehézgépekkel dolgoznak.

Milyen felszerelések kaphatóak webáruházunkban?

Láthatósági munkaruházatból széles körben tudjuk kiszolgálni partnereinket. Mivel vannak olyan területek, ahol az az előnyös, ha könnyebb ruhában dolgoznak a munkavállalók, illetve vannak, ahol szükséges a melegebb öltözet, így több lehetőséget is kínálunk.

Webáruházunkban találnak sárga és narancssárga alapszínű darabokat. Kínálunk pólókat olyan területre, ahol a vékonyabb ruházat előnyös. Melegebb öltözékekből található nálunk felsőruházat, kabát, illetve ehhez kapcsolódóan sapka is. Tudunk szolgálni ezenkívül nadrágokkal, mellényekkel és egyéb kiegészítőkkel, amit éppen a munkaterület megkíván.

Legyen szó bármilyen láthatósági munkaruházatról vagy kiegészítőről, keressenek minket bizalommal, hogy munkatársaik mindig jól látszódjanak!
Előző cikk Alumínium dobozok ipari felhasználása
Következő cikk Miért hasznos egy ergonomikus irodai szék?