Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Hasznos irodaszerek a jó munkakörnyezet kialakításához

Hasznos irodaszerek a jó munkakörnyezet kialakításához

Az ember a munkahelyén tölti élete jelentős hányadát, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen környezetben, milyen irodaszerek társaságában teszi azt. A környezetünk nemcsak a kedvünkre, de a produktivitásunkra is nagy hatást gyakorol. Ha nem fordítunk erre kellő figyelmet, akkor pedig akár az egészségünk is megszenvedheti mindezt.

Kell egy jó szék!

Alapvető fontosságú, hogy második otthonunkon, a munkahelyünkön is legyünk igényesek arra, hogy min ülünk. Egy átlagos irodai dolgozó legalább hat órát a székében ülve tölt, így kiemelt fontosságú, hogy megfelelő ülőalkalmatosságon tegyük ezt.

Fontosabb az irodai szék színénél és formájánál az, hogy mennyire tartja a hátat, a gerincet. Ha szeretnénk elkerülni a hát-, váll- vagy ízületi fájdalmakat, akkor ne legyünk megalkuvóak e téren. A székeken nem érdemes spórolni még akkor sem, ha csak a tárgyalóról vagy az étkezőről van szó, pláne, ha egy klasszikus irodai székről van szó. Ami drága, az nem feltétlenül jó, kerülendők az egészségtelen dizájszékek megvásárlása.

Olyan kivitelt érdemes választani, amely hintamechanika helyett szinkronmechanikával van felvértezve. A szék háttámlája ne legyen rögzítve, ám ideális esetben nem lehet túl könnyen hátradőlni. A jó irodai széknek továbbá meg kell tudnia támasztani a medencét és a derekat is, továbbá fontos az is, hogy az ülőfelület és a háttámla is tudjon szellőzni.

Rend a lelke mindennek!

Szokták mondani, hogy a zseni képes átlátni a káoszt, ám valljuk be, ez csupán egy kifogás arra, ha valakinek rendezetlen az asztala. Kétségtelen tény, hogy ha rendezetten tartjuk a dolgainkat, akkor könnyebb megtalálni azt, amire éppen szükség van.

Ehhez érdemes beszerezni a megfelelő irattartó papucsokat, amelyekből rengeteg különféle színű, mintájú szerezhető be webáruházunkból. Gumis mappák, iratvédő mappák és lefűzhető tasakok segítségével egyszerre rendszerezhetjük és óvhatjuk az iratokat a kifröccsenő víz vagy kávé ellen.

Léteznek igazán strapabíró darabok is, amelyek ráadásul még jól is mutatnak. Esztétikusan elhelyezhető az asztalon egy háromrészes, fémrácsos irattartó, de létezik átlátszó változatból is ilyen eszköz. A ritkábban használt iratokat érdemes lehet irattároló fiókos szekrényben vagy fedeles archiváló konténerben tartani.


A jól megválasztott irodaszerek megkönnyítik életünket

Attól függően, hogy az irodán belül milyen munkaköre van egy munkavállalónak, hasznos gépek könnyíthetik meg az életét. Ha gyakran kell leveleket feladnia, akkor nélkülözhetetlen a számára egy digitális levélmérleg és egy professzionális vágókés. Vágókésekből számos modell létezik, kezdve a klasszikus fa fogórésszel rendelkezőtől a mini kivitelűn át a cserélhető mengekéses verzióig. A ragasztószalag minden irodában megtalálható, ebből is létezik számos változat. Praktikus, amelyik írható is, de van extra erős változat és kétoldali ragasztó is, és akkor a színvariációkról, valamint a ragasztószalag vastagságokról még nem is beszéltünk.

Egy mágnestábla szintén hasznos lehet, amelyre akár írni, akár mágnes segítségével kifüggeszteni is lehet papírlapokat. A különböző színű mágnesekhez akár külön jelentést is rendelhetünk a cégen belül, akár prioritást is szimbolizálhatnak az egyes színek. Egy tárgyalóban jól fest egy flipchart tábla, amelyből szintén létezik mágneses felületű, amelyre táblairónnal lehet írni, és szárazon törölhető csakúgy, mint bármely klasszikus mágnestábla.

Ha kérdése van, keresse fel bátran ügyfélszolgálatunkat!
Előző cikk Így érdemes szerszámtárolót választani
Következő cikk Gondoskodjon a higiéniáról egyszer használatos gumikesztyűvel