Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Így érdemes szerszámtárolót választani

Így érdemes szerszámtárolót választani

Egy műhelyben akkor folyhat hatékonyan a munka, ha megfelelő nagyságú tér áll a rendelkezésre, a szükséges eszközök, szerszámok könnyen és gyorsan elérhetőek egy szerszámtárolóból. Ehhez fontos az, hogy mindennek meglegyen a helye, ne legyen se a munkaterület, sem pedig a szekrények, tárolóberendezések átláthatatlanul zsúfoltak.

Továbbá lényeges, hogy ideális mennyiségű és felépítésű szerszámtároló szekrény álljon rendelkezésünkre. Ha most alakítjuk ki vagy újítanánk fel a műhelyet, akkor érdemes felmérni, hogy milyen szerszámok tárolásáról kell gondoskodni. Ne legyünk restek tételesen listázni az eszközöket, és leírni a méreteiket. A tervezés fontos lépés, hiszen minden szerszám más és más tárolási módot kíván.

Fontos a tervezés a szerszámtároló kiválasztása során!

Az szinte biztos, hogy szükség lesz legalább egy kétajtós szerszámtárolóra. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy a szekrényben hány polc van, milyen mélyek, mekkora hely van közöttük. Van, amit célszerűbb fiókban tárolni. Itt szintén fontos kérdés a fiók mélysége és magassága, továbbá az is, hogy mennyire lehet kihúzni.

A műhely területét alaposan térképezzük fel, és válasszunk a szerint szerszámtárolót. Ügyeljünk arra, hogy mind az ajtókat, mind az ablakokat ki tudjuk nyitni a későbbiek során. Kellemetlen, ha egy rosszul elhelyezett szekrény miatt akad az ajtó, vagy nem lehet szellőztetni egy helyiséget.

Rugalmasság és praktikum

Lehet, hogy van, ahová nem fér be egy kétajtós szekrény, de egy egyajtós igen. A sok kis fiók helyett lehet, hogy érdemesebb polcokban gondolkodni, vagy éppen a kettő kombinációját választani. A lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Gondoljunk a praktikusságra is! Érdemes megfontolni olyan szerszámtároló megvásárlását, amely egyúttal írópultos felülettel is rendelkezik. Amennyiben nem állandó eszközökkel dolgozunk, akkor jól jöhet egy olyan szerszámtároló, amelynek változtatható helyzetűek a fiókjai is. A mindennapi munkát nagyban megkönnyíti, ha egyszerűen átalakítható egy tárolóberendezés.

A szerszámtárolók színe sem utolsó szempont. Bár az alapértelmezett a szürke, és a funkcióját az is ellátja, lehet, hogy jobb hangulatban zajlik a munka, ha feldobjuk valamilyen színnel a műhelyet. A szerszámtárolók egytől egyig megrendelhetők világos elefántcsont, égkék, mentatürkiz, szignál sárga vagy közlekedési piros RAL színekben. Akár arra is lehetőség nyílik, hogy eltérő legyen magának a szekrénynek, valamint az ajtóknak a színe. Igény esetén a felsoroltakon túl más RAL színekből is lehet választani.

Nézzünk utána a számoknak!

Természetesen a hely adottságainak megfelelő méretű szekrényeket célszerű kiválasztani, de nem csak ez az egyetlen paraméter az, ami számít. Érdemes gondolni a polcok, fiókok terhelhetőségére is. Minden szerszámtároló berendezés esetében látható annak adatlapján, hogy egységenként hány kilogramm a terhelhetősége.

A paraméterek között megtalálható, hogy milyen az adott szerszámtároló felépítése, különös tekintettel annak strapabíróságára és biztonságosságára. A szekrényeket kulccsal is lehet zárni három ponton záródó biztonsági zárral, hogy csak az férhessen hozzá a tartalmukhoz, akinek valóban szüksége van rá.

Ha speciális igénye van vagy kérdése volna, keresse ügyfélszolgálatunkat bizalommal! Munkatársaink szívesen segítenek a megfelelő szerszámtároló kiválasztásában.
Előző cikk Amit a “dohányzásra kijelölt hely” tábla kapcsán tudni érdemes
Következő cikk Hasznos irodaszerek a jó munkakörnyezet kialakításához