Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Így válasszon parkolásgátló eszközöket

Így válasszon parkolásgátló eszközöket

Városaink mind zsúfoltabbá és zsúfoltabbá válnak, hiszen egyre több és több autó rója az utakat. A kocsiknak pedig parkolniuk is kell, és általában ilyenkor kezdődnek az igazi problémák. Nem túlzás azt állítani, hogy az autósok minden centimétert kihasználnak a parkolás során. Sokszor sajnos olyan területeket is, ahol csak arra jogosultak állhatnának meg a kocsijukkal. Az ilyen helyek hatékony védelmére nyújtanak megoldást a parkolásgátló eszközök.

Miért fontos a parkolóhelyek védelme?

Kezdjük talán a lakossági megoldásokkal. Egy társasháznál nem ritka, hogy a lakáshoz parkolóhely is jár az udvaron vagy az utcán. Sokan azt gondolják, hogy a rendszámuk kiírásával meggátolhatják az illetéktelen parkolást.

Ez a módszer azonban sokszor bizonyul hatástalannak. Ilyenkor mindenképp egy parkolásgátló eszközre van szükség, ami fizikai akadályt is jelent. A családi házaknál a kapu elé parkolás vagy éppen a füves területek letarolása okoz gondot. Egy parkolásgátló kihelyezése kulturált és költséghatékony módszer ebben az esetben is.

A céges, ipari területen talán még fontosabb a parkolás kontroll alatt tartása. A munkatársaknak fenntartott helyek megóvása sem elhanyagolható szempont, de ennél talán fontosabb, hogy az ügyfelek találjanak parkolóhelyet.

Utóbbi esetben már egy komolyabb parkolásgátló rendszerre van szükség, ami a ki- és behajtást is szabályozza.


Milyen parkolásgátló eszközök léteznek?

A parkolóőrök természetesen többféle anyagból is készülhetnek. Mi mindenképp az alumínium parkásgátló eszközöket javasoljuk, hiszen ez az anyag mutatós, tartós és persze maximálisan strapabíró is.

Ami a kialakítást illeti, ezen a téren is többféle lehetőség létezik. Az egyszerűbb parkolóőrök közé tartoznak a le- és felhajtható, esetleg teleszkópos modellek. Az ilyen típusoknál egy lakat gondoskodik a parkolóhely védelméről, telepítésük pedig bárhova egyszerűen megoldható.

A parkolásgátló oszlopok több előnnyel is rendelkeznek. Helyigényük minimális, ugyanakkor tökéletesen ellátják a funkciójukat. A földbe süllyedő modellek ráadásul igazán diszkrétek is, és akár egy teljes utca vagy nagyobb terület korlátozására is alkalmasak.

Végül említsük meg a parkolásgátló sorompókat is, amik főleg irodaházakban, üzemekben és parkolóházakban, esetleg társasházaknál számítanak jó választásnak. Egy ilyen eszközzel a teljes ki- és beléptetés felügyelet alatt tartható akár manuálisan, akár automatizálva.


ILM parkolóőr lakattal

A webshopunkban kapható ILM parkolóőr remek választás magáncélokra vagy kisebb irodaházakhoz és hotelekhez. A termék legfőbb előnye, hogy pillanatok alatt, saját kezűleg telepíthető. Ehhez csak le kell fúrni a védeni kívánt területre, és máris kész a parkolásvédelem.

Az ILM parkolásgátló eszközét igazán könnyű használni, így se a cég munkatársainak, se az esetleges vendégeknek nem kell hosszas folyamattal bajlódniuk. Ahogy a karbantartása is gyerekjáték: a tartós alumínium ellenáll az időjárás viszontagságainak, felületkezelést pedig egyáltalán nem igényel.

A lehajtható parkolóőr a kocsikban sem tesz kárt, még akkor sem, ha esetleg ráhajtanak. A könnyű súlyának köszönhetően pedig a szállítása és az esetleges áttelepítése is könnyen megoldható.

Segítünk dönteni

A megfelelő parkolásgátló eszköz megvásárlásra hosszú távra szól. Éppen ezért nem mindegy, melyik megoldás és termék mellett teszi le a voksát. Ha szakértői segítségre van szüksége, keressen minket bátran!
Előző cikk Ezek a kellékek szükségesek a tökéletes csepegtető öntözéshez
Következő cikk A színes boríték sose megy ki a divatból