Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Milyen hasznos funkciókkal ellátottak a bolti mérlegek?

Milyen hasznos funkciókkal ellátottak a bolti mérlegek?

Amennyiben a cég tevékenységi körét tekintve bolti mérlegre van szükség, akkor számos tényezőt kell a vásárlás előtt mérlegelni. Át kell gondolni, hogy milyen funkciókra van szükség, hol és kik fogják használni a mérleget, kültéren vagy beltéren. Mekkora hely lesz a mérleg elhelyezésére?


A legfontosabb - a hitelesítés kérdése

Akár egy üzletben, akár piacon vagy raktárban, netán egy laborban fogják a mérleget használni, a tevékenységi kört illetően először ellenőrizni kell, hogy szükséges-e egy hitelesített mérleg beszerzése, amelynek hitelesítési bizonyítvánnyal kell rendelkeznie. Amennyiben igen, akkor két választás áll rendelkezésre.

Hogyha a cégnél van olyan bolti mérleg, amely még nem hitelesített, és szükség van a hitelesítő bizonyítványra, mivel kereskedelmi forgalomban szeretnék azt használni, akkor a hitelesítést el kell végeztetni az Országos Mérésügyi Hivatal munkatársaival. A hitelesítést két évente meg kell ismételni.


A napjainkban leginkább keresett, árszorzó mérlegeket általában már hitelesítve lehet megvásárolni, a hitelesítés díját tartalmazza az ár. A hitelesítés jelölésére a CE-M tanúsítvány áll rendelkezésre, ezt a feliratot kell keresni, amennyiben valakinek hitelesített készülékre van szüksége.


ILMARKET.HU Piacterünk mérlegtechnikai kategóriájában egyaránt talál ipari felhasználásra szánt nagyobb horogmérlegeket, tengelysúlymérő platformokat, valamint kisebb kompakt és nagyobb összetettebb működésű bolti mérlegeket. Webáruházunk mérlegkiegészítőket is kínál, jelenleg 2, illetve 3 példányos nyomtatópapír mérlegjegyeket kínálunk értékesítésre.


A bolti mérlegek jellemzői

Az ILMARKET.HU webáruházunkban található kompakt mérlegek kisebb munkaállomásokon és laborokban kiválóan használhatók. Léteznek nálunk hitelesített és nem hitelesített változatok is. Annak ellenére, hogy ilyen aprócska termetűek, 1-5 kg-nyi súlyig mérnek. Vízálló és rozsdamentes acéllemez felülettel rendelkeznek és jelzik, hogyha kifogyóban van az akkumulátor bennük.

Minden kompakt mérleg nagyon könnyen és gyorsan tisztítható, ezért ideális olyan helyeken, ahol magas higiéniai követelményeknek kell megfelelni, pl. konyhákban, étkezdékben. A szükséges funkciótól függően kaphatóak különböző árszínvonalú darabok. A kisebbek cserélhető elemmel, a nagyobbak újratölthető akkumulátorokkal rendelkeznek.


ILMARKET.HU webáruházunkban Ön széles választékát találhatja a multifunkcionális darabszámláló mérlegeknek, amelyek már számtalan plusz funkcióval ellátott eszközök, úgy mint tömeg, százalékos tömeg, darabszámlálás és tömegösszegzés.


Az “ASW” 30 multifunkcionális darabszámláló mérleg egészen 30 kg-os súlyhatárig tud számolni. Monokróm LCD kijelzőjével, rozsdamentes acél mérőfelületével és membrán vízálló billentyűzetével a megjelenése is igazán esztétikus.


Analóg bolti mérlegek lecserélése digitálisra

A mai digitális világban már szinte sehol sem létezik analóg pénztárgép. Ha esetleg mégis, akkor itt a lehetőség az Ön számára, hogy lecserélje régi, elavult bolti mérlegét egy újra, mivel azontúl, hogy számtalan plusz funkcióval fogja megkönnyíteni az Ön munkáját, még a vásárlók számára is vonzóbb, megbízhatóbb eszközt fog jelenteni, amikor a kifizetésekre kerül a sor.
Egy digitális bolti mérleg megvásárlása hosszas átgondolást igényel. Amennyiben Önnek maradt még kérdése, úgy keresse cégünket a honlapon megadott elérhetőségek bármelyikén! Munkatársaink készséggel segítenek Önnek megválaszolni azokat.
Előző cikk Munkaruházati kabátok, mellények - ahol nem csak a divat a szempont!
Következő cikk Műanyag csövek széles körű felhasználhatósága