Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Műanyag csövek széles körű felhasználhatósága

Műanyag csövek széles körű felhasználhatósága

A műanyag csövek ipari és mezőgazdasági felhasználhatósága rendkívül széles körű. A csöveket gázok, gőzök és folyékony anyagok, legfőképpen víz szállítására használjuk, ezért kiemelt figyelemmel kell lenni az ivóvíz elvezetésekor használt rendszerek kiépítésekor. Ezekre külön irányelvek és szabályok vonatkoznak.

A műanyag csövek alkalmazása az öntözőrendszerek kiépítésében is élen jár. Műanyag csöveket általában polipropilén, polibutilén és a polietilén különböző fajtáiból készítenek. Rendkívül fontos ezen anyagok fizikai, mechanikai jellemzőinek ismerete, mely alapján a szakemberek el tudják dönteni, hogy az adott célterület felhasználásához milyen jellemzőkkel kell bírnia az adott csővezetéknek.

 

A műanyag csövek alapismérvei

A műanyag csöveket olyan tulajdonságaik alapján osztályozzák, mint pl. hőtágulás, hőelvezetési képesség, ütésállóság, hajlíthatóság, környezetre való toxikus hatások, stb. Vannak olyan ipari felhasználási területek, amelyekhez a polipropilén és polibutilén csövek is megfelelőek, viszont a legjobb jellemzőkkel a polietilén műanyag csövek rendelkeznek.

A polietilén csöveknek is több fajtája létezik. Keménység alapján LPE, PE, KPE kategóriákba szokták őket sorolni. Míg az LPE a lágy, addig a KPE a kemény polietilént jelöli, de léteznek a kimondottan nagy sűrűségű HDPE műanyag csövek is, melyek az ivóvízellátásban kapnak kiemelt szerepet.

Kemény sűrűségű csővezetékekre van szükség egy vízhálózat fővezetékeinek, a gerinchálózat kiépítéséhez, míg az oldalágak vagy pl. egy csepegtetéses öntözőrendszer összeállításához a lágy sűrűségű polietilén műanyag csöveket szokták megvásárolni.

ILMARKET.HU webáruházunk műanyagcső-választéka lefedi mind az ipari, mind a mezőgazdasági felhasználási igényeket. Nézzen szét oldalunkon, ahol a bal oldali menüsorban kategorizálva is megtalálhatja, de rá is szűrhet egy-egy keresett termékünkre.


Ipari és mezőgazdasági vízellátás

Az ipar különböző ágazataiban, pl. épületgépészet vagy a mezőgazdaság, kertészet, mind nagy százalékban használnak különböző műanyag csöveket. Az ivóvíz- vagy szennyvízellátás vagy egy öntözőrendszer kiépítése előtt mindenképpen érdemes egy profi szakemberrel elvégeztetni a szükséges terepfelméréseket, hiszen a csőrendszer rendeltetési szerepén túl figyelembe kell venni a talaj állagát, az időjárási viszontagságokat, a hőmérsékletet- és hőingadozást, a nyomást.

Nem mindegy, milyen az adott terület kialakítása, és hogyan lehet elfektetni azokat a csöveket. Ugyan a PE csövek mind nagymértékben rugalmasak és a fémcsövekkel szemben jobban elviselik a földben bekövetkező mozgásokat, de a lágy típusúak alacsonyabb bar nyomást tűrnek.


ILMARKET.HU webáruházunk mezőgazdasági csöveit a magas ütésállóság és az időjárással szembeni ellenállás teszi ideálissá az Ön számára. Akár üvegházakban, akár kertek, parkok öntözésére, de szabadföldes mezőgazdasági területek vízellátására is kiválók.


Nézzen szét nálunk!

Az ILMARKET.HU nem csak egy webáruház, hanem egy komplett piactér, ahol Ön számos területen megtalálhatja a szükséges árucikkeket. Ha sikerült meglelni a megfelelő műanyag cső alkatrészeket az Ön tevékenységi területére, akkor nézzen szét oldalainkon, számtalan kiegészítő terméket fog találni mind a vízelvezetés, mind egyéb ipari, logisztikai és mezőgazdasági ágazatokhoz.

Amennyiben nem találja a keresett termékét, vagy maradt még kérdése az adott árucikkel kapcsolatban, keressen minket az elérhetőségeink valamelyikén! Jó böngészést kíván az ILMARKET.HU csapata!

Előző cikk Milyen hasznos funkciókkal ellátottak a bolti mérlegek?
Következő cikk Munkaruházat: a pulóverek szerepe és felhasználhatósága