Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Milyen láthatósági ruházatot érdemes beszerezni?

Milyen láthatósági ruházatot érdemes beszerezni?

A láthatósági ruházat kapcsán a legtöbbeknek az a mellény jut eszébe, amit az autós elsősegélycsomagokba tesznek. Ez egy egyenméretben lévő laza ruhadarab, és célszerű is magára öltenie mindenkinek, aki sötétedés után kiszállni kényszerül az autójából például műszaki meghibásodás okán.

Vannak azonban más helyzetek is, amikor fontos az, hogy jól látható legyen valaki. Bizonyos munkakörök azonnali beavatkozást igényelnek függetlenül attól, hogy nappal vagy éjjel van-e. Nézzük, hogy milyen láthatósági ruházatok közül lehet választani, és mik a főbb előnyei az egyes ruhadaraboknak.

 Fluoreszkáló mellények

 A legegyszerűbb és legalapvetőbb ruhadarabok, mint ahogyan azt már említettük, a biztonsági mellények. Ezek fluoreszkáló csíkokkal vannak ellátva, van, amelyik csak horizontális, míg van, amelyik horizontális és vertikális irányú csíkokkal egyaránt. Alapszínük lehet citromsárga vagy narancssárga is.

 Piacterünkön kapható felnőtt és gyermek méretű fluoreszkáló mellény is. Mind a felnőttek, mind a gyermekeknek szánt változat esetében is több méret érhető el. A megfelelően passzoló mellény kényelmes viseletet biztosít az egyenméretű ruhadarabbal szemben.

 Jólláthatósági pólók és felsők

 A mellényeken túl vannak természetesen más ruhadarabok is, amik elősegíthetik a láthatóságot sötétben is. Klasszikus unisex rövid ujjú pólóból is létezik sárga és narancssárga színű is, keresztirányú fluoreszkáló csíkokkal. Más mintázatú kerek nyakú póló is létezik, kétszínű kivitelben. Mindegyik póló számos különböző méretben rendelhető, sőt, galléros kivitel is létezik.

 Nemcsak rövid ujjú pólót készítenek fluoreszkáló csíkokkal, hanem hosszú ujjú felsőt is. Ha az idő hidegebbre fordul, akkor praktikus lehet a pulóverre ráhúzott mellénynél egy hosszú ujjú jólláthatósági ruhadarab. A bolyhos belsővel rendelkező verzió kellemesebb hőérzetet biztosít.

láthatósági mellényláthatósági mellény

 További láthatósági ruházat: fluoreszkáló munkakabátok, nadrágok és sapkák

 Az élet akkor sem áll meg, ha az idő zordabbra fordul. Ilyenkor a kültéren dolgozó munkásokat a mellényeknél és pólóknál komolyabb munkaruházattal kell ellátni. Egy fluoreszkáló sárga munkakabát fényvisszaverő szalagokkal biztonságosabb munkavégzést tesz lehetővé.

 Érdemes vízálló, szélálló és lélegző anyagú ruhadarabot választani, amely vízlepergető tulajdonsággal rendelkezik, így a hosszabb ideig tartó munka sem jár egészségkárosító következményekkel.

 Ha a láthatóságot fokozni szeretnénk, akkor fluoreszkáló sárga munkanadrágot is érdemes beszerezni. A derék tépőzárral szabályozható, a multifunkcionális zsebek pedig rendkívül hasznosak. A kantáros munkanadrág fényvisszaverő elemekkel felvértezve szintén jó választás lehet.

 Sapkák tekintetében általában egyenméretet kínálnak. Létezik láthatósági baseball sapka fluoreszkáló csíkkal vagy hőtartó, fluoreszkáló anyagból készült polár sapka is.

 A munkaruházati árucikkek adatlapján igyekeztünk minden főbb paramétert feltüntetni, kezdve azok anyagától azok szabásán át az állíthatóságukig. Amennyiben a méretezéssel vagy akár más kapcsán kérdése volna, kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunkat! E-mailben bármikor felteheti kérdését, munkatársaink igyekeznek a lehető leghamarabb válaszolni a kérdésére, de kapcsolati oldalunkon megtalálja telefonos elérhetőségeinket is.

Előző cikk Milyen villámzáras mappát válasszunk?
Következő cikk Válasszon az igényeinek megfelelő értékmegőrző szekrényt!