Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Válasszon az igényeinek megfelelő értékmegőrző szekrényt!

Válasszon az igényeinek megfelelő értékmegőrző szekrényt!

Az értékmegőrző szekrények számos különféle méretben, színben és kivitelben kaphatóak. A következőkben megvizsgáljuk, hogy milyen szempontokat célszerű végiggondolni a szekrény vagy szekrények megrendelése előtt!


Mérlegelendő kérdések

Számos szempontot érdemes mérlegelni azt megelőzően, hogy értékmegőrző tároló beszerzésére kerül sor. Ugyanolyan fontos kérdés az, hogy hány rekeszes legyen a szekrény, mint az, hogy mekkorák legyenek maguk a rekeszek.

Léteznek olyan, apró rekeszekkel ellátott értékmegőrzők, amelyeket mobiltelefon tárolóként is szoktak emlegetni. Ez lényegében csak néhány fontos, de értékes személyes tárgy megőrzésére szolgál. Természetesen nem kizárólag mobiltelefont lehet tartani benne, de sokkal több minden, nagyobb kiterjedésű tárgyak nem férnek az egyes rekeszekbe.

értékemgőrző szekrény

Az értékmegőrzők elrendezése

Egyáltalán nem mindegy az sem, hogy milyen a szekrények elrendezése. Gondoljunk arra, hogyha az értékmegőrzőt idősek használják majd, akkor a túlságosan magasan elhelyezkedő polcokat nem fogják tudni elérni. A mozgásukban korlátozott személyeknek ugyanígy meggyűlhet a baja az alsó polcokkal.

Természetesen a helyiség adottságai is fontosak, hiszen van olyan szekrény, amit kényelmesen le lehet helyezni egy adott teremben, míg egy másikat nem igazán. Vannak állószekrények, amelyek egyetlen sorban tartalmaznak több rekeszt, akár hármat vagy hetet. Létezik olyan kialakítású, amely két oszlopban tartalmaz 10-10 rekeszt, de van háromoszlopos elrendezés is oszloponként 10 rekesszel.


Ezeket a paramétereket mindenképp ellenőrizni kell

A képek csalókák lehetnek, ezért érdemes mindig ellenőrizni az értékmegőrző tárolók adatlapján a fontos paramétereket. Ezek közé tartoznak a méretek, mint a szekrény magassága, szélessége és mélysége. Fontos a fakkszélesség és a rekeszméret is, amely megadja, hogy mekkora tárgyat tudunk elhelyezni az egyes rekeszekben.

Záranként általában két kulcs jár. Ez azt a célt szolgálja, hogyha az egyik kulcs elveszik, akkor egy biztonsági kulccsal ki lehessen nyitni a megadott rekeszt.

A szekrények kapcsán vannak olyan extrák, amiket felár nélkül is lehet igényelni. Kérhetők például a rekeszek hengerzár helyett függő lakattartóval, továbbá az alapértelmezettként megadott világosszürke szín helyett más árnyalat is választható adott esetben. Az adatlapon megtalálhatók, hogy milyen színű ajtók választhatók, ám az egyedi színigények plusz pénzbe kerülnek. Bizonyos esetekben megérheti a felárat az, ha az értékmegőrző szekrény színvilága passzol a környezetbe, hiszen a szürke szekrények nem mindenhová ideálisak.


Értékmegőrző szekrény a mindennapokban

Értékmegőrzők használatára az élet számos területén szükség lehet. Egy strandon, élményfürdőben vagy uszodában vélhetően senki sem szeretne a pénztárcájával, slusszkulcsával vagy a mobiltelefonjával a kezében mászkálni. Ugyanakkor az ember jó szívvel nem hagyja őrizetlenül ezeket a tárgyakat, a törölközővel való takarás erejében pedig nem mindenki bízik meg feltétel nélkül.

Ilyen helyzetekben nagy könnyebbséget jelent, ha rendelkezésre áll egy értékmegőrző, ahová biztonságban elhelyezhetők a szóban forgó tárgyak. Ugyancsak hasznos lehet egy egészségügyi központban, egy sporttelepen vagy egy nagyáruházban elhelyezni értékmegőrző szekrényeket.

Ha kérdése van a megfelelő értékmegőrző szekrény kiválasztása kapcsán, vagy valamilyen speciális igénye van, keresse fel ügyfélszolgálatunkat bátran! Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Előző cikk Milyen láthatósági ruházatot érdemes beszerezni?
Következő cikk Ezt érdemes tudni az írható ragasztószalag kapcsán