Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Milyen villámzáras mappát válasszunk?

Milyen villámzáras mappát válasszunk?

A mondás szerint a zseni átlát a káoszon. Ha mi önmagunkat nem tartjuk zseninek, esetleg nem bízunk ebben a kétes igazságtartalmú állításban, akkor viszont jobb, ha beszerezzük a legpraktikusabb iratrendezőket, mint amilyenek a villámzáras mappák is.

Tény, hogy az ember sokkal jobban átlátja az iratait, dokumentumait, ha a célnak megfelelő tárolókba helyezi őket, mintha mindent csak beleszórna egy nagy mappába vagy dossziéba. Főleg akkor jön majd jól, ha előrelátó módon nem sajnáljuk a pénzt az iratrendezőkre, ha valamit gyorsan kell előkeresni.

Amennyiben logikusan rendszerezzük a papírjainkat, és fel is címkézzük az irattartókat, akkor nem fog a fél életünk keresgéléssel telni, legyen szó akár egy szerződésről, valamilyen igazolásról vagy éppen egy jegyezet megtalálásáról.


Mire jó egyáltalán a villámzáras mappa?

Mielőtt rátérnénk arra, hogy milyen villámzáras mappák léteznek, és melyik milyen célra való, érdemes tisztázni általánosságban azt, hogy mit is takar a villámzáras mappa. Ez egy olyan mappa, ami a leszorítószerkezetének hála kisebb mennyiségű iratok gyors rögzítésére szolgál. A villámzáras mappák tehát arra jók, hogy úgy fogjunk össze bizonyos logikai szempontok alapján összetartozó iratokat, hogy nem fűzzük le őket.

Ha egy előadáson, egy továbbképzésen vagy egy üzleti megbeszélésen készítünk néhány jegyzetet különálló lapokra, akkor azokat később így át tudjuk tekinteni, tudunk tisztázatot készíteni, amikor időnk engedi. A vázlatokat azonban nem kell azonnal lefűznünk, hanem elegendő betenni egy villámzáras mappába, ahonnan éppen olyan könnyen ki tudjuk venni a lapokat, mint amilyen könnyű rögzíteni őket.

Ha azonban egy nagyobb iratköteget kellene rendszereznünk, arra más típusú iratrendezőt érdemes választani. A villámzáras mappák tényleg csak arra valók, hogy néhány lapot összekapcsoljunk.

mappa

Ezt tudják az olcsóbb villámzáras mappák

A legolcsóbb villámzáras mappák az A/5-ös, azaz írólap méretű mappák. A PVC borítású mappák a legolcsóbbak közé tartoznak. Megjelenésük tekintetében kellően elegánsak, mindemellett rendkívül praktikusak is.

Kevés irat rögzítésére alkalmasak anélkül, hogy a lapokat lyukasztani kellene. Kínálatunkban megtalálhatók ezek zöld, kék és fekete színben egyaránt.


Nagyobb méretű mappák

Ha nagyobb, A/4-es méretű papírokat szeretnénk villámgyorsan rögzíteni, akkor érdemes ennek megfelelő méretű irattartót beszerezni. A nálunk kapható A/4-es, PVC borítású, villámzáras mappák éppen azt a célt szolgálják és úgy működnek, mint A/5-ös méretű társaik: kis mennyiségű irat gyors rögzítését teszik lehetővé lefűzés nélkül.

Ezek is kaphatók különféle színekben, így igazíthatjuk a mappánk színét az adott alkalomhoz. A fekete szinte kivétel nélkül mindig jó választás, de vásárolhat villámzáras mappát kék, piros, bordó és zöld színben is.


Segítünk, ha kérdése van!

Amennyiben a megfelelő irattartó kiválasztása kapcsán kérdése van, vagy segítségre van szüksége, állunk a rendelkezésére! Ha tanácsra van szüksége, vagy speciális igénye támadna, írjon bizalommal ügyfélszolgálatunknak, és igyekszünk megtalálni az Önnek leginkább megfelelő megoldást.

A kapcsolatot a leghatékonyabban e-mailben veheti fel munkatársainkkal, de ha azonnali kérdése van, akkor telefonon is hívhat bennünket.

Előző cikk Amit a KPE cső hőállósága kapcsán tudni érdemes
Következő cikk Milyen láthatósági ruházatot érdemes beszerezni?