Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Pneumatikus tömlők felhasználási lehetőségei

Pneumatikus tömlők felhasználási lehetőségei

A pneumatikus tömlők a pneumatika tudományterület nagyon fontos eszközei. Minden vállalatnak az a célja, hogy termelésének minőségét folyamatosan tudja javítani, gyorsaságát növelni. Ezeknek lehetnek a kulcseszközei a pneumatikus és hidraulikus szerkezetek.


A pneumatikát először is meg kell tudnunk különböztetni a hidraulikától. Míg az utóbbi a különböző erőknek és mozgásoknak folyadékok áramoltatásával segített átvitelét jelenti, addig a pneumatika ugyanezt a sűrített levegővel hajtja végre. Épp ezért mindkét alkalmazásnak nagy szerepe van a munkavégzés megkönnyítésében, a gépek zökkenőmentesebb mozgatásában.


A pneumatikus tömlők alkalmazási területei

A pneumatikus tömlők sűrített (prés) levegővel működnek, másodlagos energiahordozók. Felhasználásuk igen széles körű, kezdve a háztartási alkalmazással. Ilyenek pl. a gyermeklufik vagy fogorvosi fúrók, valamint a gumiabroncsok, pl. kerékpárok belső gumija, matracok is sűrített levegőt tartalmaznak. Cégek esetében a szerszámgépek működtetésénél kapnak nagy szerepet a pneumatikus tömlők. A sűrített levegő legnagyobb felhasználói ugyanakkor az ipari vállalatok.

A sűrített levegő felhasználására is vonatkozik egy szabvány, amelyet be kell tartani, hiszen más minőségű levegőre van szükség pl. egy élelmiszeripari vállalat működtetésekor. Figyelni kell többek között a nedvesség-, a szárazanyag-tartalomra, a gázkoncentrációra.


A pneumatikus tömlők használatának előnyei

Mivel a pneumatika sűrített levegőt és nem elektromos hálózatot használ, ezért egyértelmű, hogy biztonságosabb az ilyen eszközökkel történő munkagépek üzemeltetése a műhelyekben, szervizekben, kisebb-nagyobb cégeknél. Legfőképpen olyan helyeken, ahol gyakori a folyadékokkal való találkozás.

Kisebb a meghibásodás lehetősége, ezek az eszközök strapabíróak, rugalmasak. Napjainkban szinte már minden gép megvásárolható levegős meghajtással, így a pneumatikus tömlők kitüntetett szereppel bírnak a műszaki életben.


Az ILMARKET.HU piacterünkön ezen szakterület iránt érdeklődők is megtalálják a munkavégzéshez szükséges pneumatikus eszközöket, így a pneumatikus tömlőket is. Webáruházunkban igyekszünk minden olyan terméket elérhetővé tenni, amelyek szükségesek az ipari, logisztikai vállalatok működéséhez.


Emellett foglalkozunk a munkavédelemmel, munkaruházattal, és ellátjuk vásárlóinkat különböző fém- és irodabútorokkal is. Célunk egy olyan komplex piactér létrehozása, melyen keresztül nemcsak a termékek találnak gazdára, hanem a szolgáltatások is, és a cégek megtalálják a szükséges összeköttetéseket.


A tömlők csoportosítása

Oldalunkon a tömlőket az üzemi nyomás szerinti bontásban találhatja meg, ez alapján a baloldali menüsorban tudja kiválasztani az Önnek leginkább szükséges típust. Fontos megjegyezni, hogy mindig az adott feladat elvégzéséhez és a rendelkezésre álló munkagép működéséhez szükséges nyomásértéken ajánlatos dolgozni.

Nem szabad a megadott szintnél többre tölteni az eszközt, még egy bicikli belső gumit sem, mert akkor szétdurran. A tömlők mindennapi használatakor a néhány baros nyomásérték az elfogadott, míg ipari használat esetén terjedtek el a nagyobb értékek.


Az üzemi nyomás értékek mellett a másik keresési lehetőség a méret. ILMARKET.HU áruházunk több gyártó termékeit is forgalmazza, esetenként színben is adott a lehetőség a válogatásra. A PU 98 Shore pneumatikus tömlő pl. elérhető fekete, kék vagy színtelen változatban. Egy tekercs 25 métert tartalmaz.


Amennyiben további kérdései merülnének fel, keresse cégünk munkatársait a honlapunkon megadott elérhetőségeinken!
Előző cikk Iratrendezés régen és ma
Következő cikk Munkaruházati kabátok, mellények - ahol nem csak a divat a szempont!