Tovább a tartalomra
Kezdőoldal "Műszaki vezető"
Válassza a célnak legmegfelelőbb asztali prospektustartót!

Válassza a célnak legmegfelelőbb asztali prospektustartót!

Elsőre talán nem tűnik kardinális kérdésnek, hogy a prospektusokat hogyan helyezzük el egy pulton, fontos-e, hogy asztali prospektustartóban legyenek. Pedig sokat számít az első benyomás, és hiába szépek a grafikai elemek, jól kidolgozottak a szövegek, csalogatóak a hívószavak, hiába remek a meghirdetett akció, ha egyszerűen nem jut el az üzenet a potenciális ügyfelekhez.


Annak elkerülésére, hogy egy szórólap ne érjen célba, érdemes a célnak leginkább megfelelő prospektustartót megvásárolni. A következőkben a prospektustartók változatos világába fogunk tenni egy rövid utazást.


Asztali prospektustartók

A prospektustartók legnagyobb hányada az asztali prospektustartók közé tartozik a kínálatunkban. Azonban az asztali tartók között is rengeteg különféle méretű és fajtájú létezik.

Az enyhén döntött, klasszikus asztali szórólaptartó az egyik legnépszerűbb kivitel, amely több tucat szórólap elhelyezését teszi lehetővé elegáns kivitelben. A döntésnek köszönhetően stabil, nem dől fel a szerkezet, a prospektus pedig az átlátszó plexi mögött is jól látható. Ebből létezik A/6-os, A/5-ös és A/4-es méretű is. Ha lényegesen több szórólapot szeretnénk elhelyezni, vagy több különféle fajtájút kínálunk a látogatók számára, akkor érdemes a három szekcióval rendelkező kivitelt választani. Létezik egyébként tizenkét zsebbel rendelkező változat is.

 

prospektus tartó

 

Amennyiben olyan prospektust szeretnénk elhelyezni egy pulton, amely nem elvehető, hanem a tájékoztatást szolgálja, akkor másfajta prospektustartót érdemes választani. E célra szolgál az álló, T formájú laptok, ami A/4-es méretű lap elhelyezését teszi lehetővé. A döntött formájú tartók között található A/6-os, A/5-ös és A/4-es is. Az olvashatóság garantált, hiszen a plexi teljes mértékig átlátszó, viszont a párától vagy az esetlegesen kicsöppenő folyadékoktól védve lesz a szórólap.


Fali prospektustartók

Míg egy hotelben, egy autókereskedésben vagy egy banknál van pult, ahova elhelyezhetők az álló prospektustartók, nem minden esetben megoldott ez a lehetőség. Egy rendezvényen, ahol nagy a tömeg, célszerűbb lehet fali tartókban gondolkodni. Ezek előnye azon túl, hogy nem kell hozzájuk asztal, hogy biztosan nem dőlnek fel és nem fog véletlenül sem lábuk kélni.

A fali prospektustartókat néhány csavarral könnyedén lehet rögzíteni. Érdemes ügyelni arra, hogy milyen kiterjedésű fali tárolót választunk. Vannak ugyanis szimpla és három rekesszel rendelkező változatok is, utóbbiak értelemszerűen nagyobb teret kívánnak. Egy szűkebb folyosó esetén érdemesebb inkább a szimpla változatban gondolkodni, hogy ne akadályozza a közlekedőket.


Asztali és fali prospektustartók

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy asztali vagy fali prospektustartóra lesz szükségünk, akkor választhatunk olyat is, amelyik mindkét szerepkört képes betölteni. Ha már egyszer felhelyeztük a falra, akkor is le lehet onnan sérülésmentesen szerelni, nyilvánvalóan pedig annak sincs akadálya, hogy az eredetileg asztali prospektustartót falivá minősítsük át.

Az elsődleges szempont, hogy a szóróanyagok úgy férjenek be a rekeszbe vagy rekeszekbe, hogy ne gyűrődjenek és jól látszódjanak. Ehhez tudnunk kell, hogy milyen méretű lesz a prospektus, A/6-os, A/5-ös vagy A/4-es. Fontos információ még, hogy a 3, illetve a 12 rekeszes prospektusartóknál van némi átfedés, takarás, így jellemzően csak az alsó prospektus fog teljes egészében látszani, a többi lapnak pedig csak a felső harmada.


Ha segítségre van szüksége a megfelelő prospektustartó kiválasztásában, írjon nekünk!
Előző cikk A tanuló vezető tábla megfelelő elhelyezése
Következő cikk Amit a “dohányzásra kijelölt hely” tábla kapcsán tudni érdemes